Saturday, June 18, 2011

အစားအစာနဲ႔ ေရာဂါ ကုသၾကရေအာင္

သင္နဲ႔ သင့္ပတ္ဝန္းက်င္မွာ အျဖစ္မ်ားတတ္တဲ့ က်န္းမာေရး ျပႆနာေတြကို ေအာက္ပါ အရသာရွိလွတဲ့ အစားအစာနဲ႔ ကုသႏိုင္ေအာင္ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
မၾကာခဏ ေခါင္းကိုက္တတ္ျခင္း

ဟင္းႏုနယ္ရြက္ စားပါ
ဟင္းႏုနယ္ရြက္မွာ ေခါင္းကိုက္တာ သက္သာေစႏိုင္တဲ့ ဗီတာမင္ B အမ်ဳိးအစား Riboflavin အမ်ားအျပား ပါဝင္ပါတယ္။ ဂ်ာမန္မွ သုေတသီေတြက Riboflavin ဟာ ေခါင္းကိုက္ေဝဒနာ ရွိသူေတြကို ေခါင္းကိုက္တဲ့ အႀကိမ္အေရအတြက္ ထက္ဝက္ခန္႔ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ၿပီး ေခါင္းကိုက္ေပ်ာက္ေဆး ေသာက္ရတဲ့ အေရအတြက္ ေလ်ာ့နည္းေစတယ္လို႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ Riboflavin ဟာ ေရမွာ ေပ်ာ္ဝင္တဲ့ ဗီတာမင္ B ျဖစ္တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္တြင္းမွာ သိုေလွာင္ သိမ္းဆည္းထားႏိုင္မႈ မရွိပါဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္ေတြ စားေပးၿပီး ဗီတာမင္ B (Riboflavin) ရရွိေအာင္ ရယူပါ။
အေအးမိႏွာေစးျခင္း
ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ရည္ ေသာက္ပါ
အေမရိကန္မွ သုေတသီေတြက ၾကက္သားနဲ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စြပ္ျပဳတ္ရည္ ေသာက္တာေၾကာင့္ ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလွ်ာခ်ႏိုင္တဲ့ စြမ္းအင္ရွိၿပီး အေအးမိေဝဒနာ သက္သာႏိုင္တယ္လို႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။
ခံတြင္းအနံ႔ နံျခင္း
ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ပါ
ခံတြင္းအန႔ံ သန္႔ရွင္းေနေအာင္ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္ပါ။ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းကို ေန႔စဥ္ ေသာက္တာေၾကာင့္ ပါးစပ္အတြင္း ခံတြင္းနံ႔ နံေစတဲ့ ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္ဆာလဖိုက္ အဆင့္ေတြ ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္လို႔ ဂ်ပန္မွ သုေတသီေတြက ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ႐ိုး႐ိုး ဒိန္ခ်ဥ္သာ ေသာက္ပါ။ သစ္သီး ပါဝင္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ေတြမွာ အခ်ဳိဓာတ္ ပိုကဲတာေၾကာင့္ သြားပိုးစားေစႏိုင္လို႔ပါ။
အစာမေၾကျခင္း
စမုန္စပါး စားပါ
စမုန္စပါးမွာ ဗိုက္ပြတာ၊ ဗိုက္နာတာ၊ ေလပြတာ၊ ပ်ဳိ႕တာနဲ႔ ရင္ပူတာေတြကို သက္သာေစႏိုင္တဲ့ Anti-spassmodic ဂုဏ္သတိၱရွိတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းေတြ ပါဝင္လို႔ပါ။ အစာစားၿပီးတိုင္း စမုန္စပါး ဝါးစားပါ။

No comments:

Post a Comment